UPDATE: 'Liverpool kan recordtransfer afronden, Alisson op het vliegtuig'

UPDATE: 'Liverpool kan recordtransfer afronden, Alisson op het vliegtuig'

18-07-2018 18:40
15

Liverpool lijkt hard op weg om de slag om doelman Alisson Becker te winnen. Volgens diverse Engelse media, waaronder kwaliteitskrant The Times, heeft de verliezend Champions League-finalist een akkoord bereikt met AS Roma over een transfer van 74 miljoen euro.

The Reds hebben nu toestemming om de gesprekken met de Braziliaanse sluitpost te openen. Alisson werd de afgelopen weken ook gelinkt aan Real Madrid en Chelsea. De Braziliaan leek zelfs al een akkoord te hebben bereikt met De Koninklijke, die naar verluidt niet wilden voldoen aan de vraagprijs van tachtig miljoen euro die AS Roma hanteerde. De Giallorossi hebben dit bedrag inmiddels laten zakken, maar Real Madrid heeft in Thibaut Courtois al een alternatief gevonden.

Wanneer Liverpool eruit komt met Alisson, wordt de 25-jarige doelman met afstand de duurste keeper ter wereld. Manchester City betaalde vorig seizoen een recordbedrag van veertig miljoen euro voor Ederson, op het WK reserve achter Alisson. Liverpool lijkt nu dus bijna het dubbele van het slechts één jaar oude recordbedrag te gaan betalen.

Voor Simon Mignolet betekent de komst van Alisson slecht nieuws. Onze landgenoot moet waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe werkgever. 

Update 18.40: Liverpool kan de transfer van Alisson spoedig afronden. De Braziliaanse doelman is woensdagavond op het vliegtuig naar Engeland gestapt voor contractonderhandelingen. "Ik wil de Roma-fans bedanken. Meer kan ik nu niet zeggen, sorry", zei Alisson tegen de journalisten die hij tegenkwam op het vliegveld.