UPDATE: 'Kink in de kabel bij Genk-transfer, Raad van Bestuur moet akkoord geven'

UPDATE: 'Kink in de kabel bij Genk-transfer, Raad van Bestuur moet akkoord geven'

23-07-2018 23:34
4

Racing Genk zoekt nog een oplossing voor enkele overbodige spelers. Daar hoort José Naranjo zeker ook bij. Die flankspeler zou opnieuw verhuurd worden, deze keer aan Tenerife.

Tenerife is naast een populair vakantieoord ook een Spaanse tweedeklasser. Afgelopen seizoen eindigde het daar in de middenmoot met een elfde plaats. Hun huidige flankaanvaller Filip Malbasic gaat waarschijnlijk vertrekken, volgens Deporpress is Naranjo dé kandidaat om zijn plaats over te nemen.

Afgelopen seizoen werd Naranjo nog uitgeleend aan Leganes uit La Liga, maar dat was geen groot succes. Hij stond slechts zes keer in de basis en scoorde één doelpunt. Racing Genk betaalde zelf ongeveer 1,8 miljoen euro om hem weg te kapen bij Celta de Vigo, maar de kans is klein dat het dat geld nog zal terugzien.

Dat Naranjo een meerwaarde is in de Segunda Division heeft hij al voldoende bewezen. In het seizoen 2015-2016 werd hij er met Gimnastic topschutter, hij scoorde toen zestien doelpunten.

UPDATE 23/07 23:34 uur: De transfer van Naranja naar Tenerife is nog steeds niet rond. Volgens Cadena Ser zijn alle partijen het wel eens over de transfer, maar zijn er problemen opgedoken. Zo moet de Raad van Bestuur van de Spaanse tweedeklasser de overgang nog goedkeuren.

De club heeft echter financiële problemen, waardoor dat even duurt. De entourage van Naranjo zou alvast bijzonder ongeduldig worden. De speler wil nog altijd naar Tenerife, maar zou ook andere opties hebben.