Opmerkelijk: 'Anderlecht liet Barcelona-aankoop van 36 miljoen links liggen'

Opmerkelijk: 'Anderlecht liet Barcelona-aankoop van 36 miljoen links liggen'

18-07-2018 09:48
5

FC Barcelona nam de Franse verdediger Clement Lenglet vorige week voor liefst 36 miljoen euro over van Sevilla. De 23-jarige Lenglet had enkele jaren geleden ook het shirt van Anderlecht kunnen dragen, maar dat dossier liep in de soep.

Lenglet speelde 83 matchen in de hoofdmacht van AS Nancy, voordat hij in januari 2017 voor 5,4 miljoen euro werd getransfereerd naar Sevilla. In zijn Franse periode stond de voormalig jeugdinternational van Frankrijk nadrukkelijk in de belangstelling van Anderlecht, zo meldt Sport/Voetbalmagazine. ''Mensen die toen dicht bij het dossier zaten, bevestigen dat hij in Brussel is geweest en het oefencomplex in Neerpede heeft bezocht'', klinkt het.

Volgens het magazine werd Lenglet ook uitvoerig gescout en waren de rapporten lovend. Het dossier zou dan ook met de hoogste prioriteit zijn doorgegeven aan toenmalig manager Herman Van Holsbeeck. Over de versies waarom het uiteindelijk nooit tot een deal kwam, lopen de versies uiteen.

Er wordt beweerd dat het dossier niet goed beheerd werd. Anderen, waaronder Van Holsbeeck, zeggen dat hij simpel onhaalbaar was. ''Ik heb Mogi Bayat ingeschakeld en die zei dat Lenglet een topper was. Maar hij voegde er meteen aan toe dat het wat zou kosten. Dat was geen probleem. We hebben bekeken of hij haalbaar was en dat bleek niet het geval'', laat hij in een reactie weten aan Sport/Voetbalmagazine.

Topcompetitie
Volgens Van Holsbeeck had Lenglet bovendien zijn zinnen gezet op een transfer naar een topcompetie. We hebben de forcing gevoerd om hem te overtuigen, maar het is niet gelukt. Lenglet heeft woord gehouden want hij is niet veel later naar Sevilla gegaan. Zijn transfer naar Barcelona is het bewijs dat we het goed gezien hadden'', besluit de nu clubloze Van Holsbeeck.