'Chinezen willen Anderlecht nog altijd verlossen van overbodige pion'

'Chinezen willen Anderlecht nog altijd verlossen van overbodige pion'

18-07-2018 08:37
1

Anderlecht hoopt deze transfermercato nog af te geraken van Isaac Kiese Thelin, die geen toekomst heeft bij Anderlecht. Mogelijk biedt een Chinse club uitkomst voor beide partijen.

Thelin ging dinsdag mee op de teamfoto, maar het is de vraag of hij nog lang deel zal uitmaken van de selectie. De Zweedse WK-ganger staat volgens Het Nieuwsblad nog altijd op de radar van Bejing Guoan, dat woensdag de koppositie kan pakken in de hoogste afdeling. Het is afwachten of de club daadwerkelijk actie onderneemt, want spitsen Cédric Bakambu (8 duels, 8 goals) en Jonathan Soriano (6 duels, 5 goals) scoren aan de lopende band.

Daarnaast is er in China ook de regel dat er de ploegen slechts 3 overzeese spelers plus één extra buitenlander uit Azië mogen opstellen. Financieel is een overstap naar Beijing Guoan zeer aanlokkelijk, maar qua aantal speelminuten zal het mogelijk geen verbetering zijn. Thelin is overigens slechts één van de zes duurdere buitenlanders die Anderlecht deze transfermercato hoopt te slijten.