De Sutter bij het huisvuil gezet: Mag zelfs niet trainen met B-kern

De Sutter bij het huisvuil gezet: "Mag zelfs niet trainen met B-kern"

18-07-2018 07:30
11

Het verhaal van Tom De Sutter is over bij Sporting Lokeren. De 33-jarige aanvaller moet individueel trainen tot hij een nieuwe club vindt. Hij werd wel bijzonder laat verwittigd daarover.

De Sutter doet in Het Laatste Nieuws zijn verhaal. "Ik ben pas weer medisch in orde, nadat ik in mei mijn knie liet 'opkuisen'. Ik bood me voor het eerst aan op training, maar kreeg te horen dat er voor mij geen plaats meer is in de kleedkamer. Zelfs trainen met de B-kern mag ik niet meer. Ik kreeg die boodschap trouwens niet van de voorzitter, maar van iemand uit de entourage van de club", klaagt hij aan.

"Ik vind dat een vreemde manier van handelen. Kijk, ik ben een grote jongen en kan begrijpen als ik niet meer in het plaatje zou passen, maar je kan ook anders communiceren. Nu goed, ik heb in al die jaren al veel gezien in het voetbal, dus ik kan dit wel kaderen."

De Sutter trainde dan maar individueel. "Ik ga me sowieso dagelijks op de club blijven aanmelden. Anders gaan ze mij misschien nog contractbreuk aanwrijven. Dat wil ik niet laten gebeuren. Ik zal voor mezelf dan maar een trainingsprogramma opstellen om de conditie aan te scherpen. Ik wil natuurlijk fit zijn als er zich een nieuwe uitdaging aandient. Voorlopig heb ik enkel maar een paar losse contacten hier en daar, niks echt concreets."