Rode Duivels domineren in elke categorie volgens het Franse L’Équipe

Rode Duivels domineren in elke categorie volgens het Franse L’Équipe

17-07-2018 22:21
31

Frankrijk is wereldkampioen geworden maar daar lijkt de Franse sportkrant L’Équipe het toch niet helemaal mee eens te zijn. De toonaangevende krant verdiepte zich in enkele cijfers en statistieken en zette bij elke categorie een Rode Duivel bovenaan.

Luka Modric kwam als Beste Speler van het WK uit de bus en kreeg de Gouden Bal maar volgens L’Equipe is Eden Hazard de beste speler van het tornooi. Met een rating van zeven prijkt de sterspeler van Chelsea boven namen als Luka Modric en Raphael Varane. De beste doelman is, niet geheel verrassend, voor Belgische goalie Thibaut Courtois. De officiële Golden Glove ging na het WK eveneens naar de sluitpost van Chelsea.

De Rode Duivels hebben qua selectie ook het meeste indruk gemaakt. Met een gemiddelde van 5,97 op 10 staat de Belgische nationale ploeg helemaal bovenaan. Frankrijk en Kroatië volgen op plaats twee en drie. Bondscoach Roberto Martinez staat dan weer helemaal bovenaan bij de keuzeheren. Stanislav Tsjertsjesov en Didier Deschamps volgen de Spanjaard op plek twee en drie.

Ook het Team van het WK volgens L’Équipe wordt gedomineerd door de Rode Duivels. Eden Hazard, Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne staan allemaal in de ploeg. Ook wonderkind Kylian Mbappé, Luka Modric en Paul Pogba staan in het elftal.