Koopjes te doen? Deze tien bekende Belgen zijn gratis op te halen

Koopjes te doen? Deze tien bekende Belgen zijn gratis op te halen

17-07-2018 20:35
13

Nu 1 juli is gepasseerd zijn er heel wat Belgische spelers die geen contract meer hebben. Zij zetten nu alles op alles om ergens een nieuwe overeenkomst te versieren. VoetbalPrimeur.be selecteert de tien bekendste namen.

Maxime Lestienne
De 26-jarige Lestienne beleefde zijn hoogdagen bij Club Brugge, maar mede door blessureleed presteerde hij daarna geen grootste dingen meer. Ook bij Roebin Kazan niet, de laatste club waar hij werd gesignaleerd. Kan hij zijn carrière in ons land herlanceren?

Guillaume Gillet
Met zijn 34 jaar één brok ervaring die AA Gent, Anderlecht én de Rode Duivels op zijn palmares heeft. Probeerde het bij oude bekende Besnik Hasi in Griekenland, maar het werd een fiasco. Zijn contract is verbroken bij Olympiacos.

Björn Vleminckx
Veel mensen weten het niet meer, maar ook hij is een ex-Rode Duivel. De inmiddels 32-jarige spits faalde bij Club Brugge en zag het daarna bergaf gaan. Bij Antwerp belandde hij in de B-kern. Kan hij nog één keertje terugslaan?

Christian Brüls
Een man die bij AA Gent opviel met zijn feilloze traptechniek, zowel met links als met rechts. Helaas is zijn conditie vaak een probleem. Na een matige terugkeer bij zijn ex-club Eupen kwam hij vorig seizoen aan de kost bij Paphos uit Cyprus. Nu is hij een vrije speler.

Geoffrey Mujangi Bia
Van deze 28-jarige flankspeler horen we de laatste jaren ook nog weinig. Hij zat vorig seizoen nog bij Kayserispor, maar met amper 68 speelminuten maakte hij daar geen indruk. Hij is dan ook gratis op te halen.

Jens Cools
Deze 27-jarige middenvelder kan je kennen van Westerlo of Waasland-Beveren. Nu onderhoudt hij zijn conditie bij Players4Contract, een project van de spelersvakbond Sporta.

Landry Mulemo
Zit er nog toekomst in de carrière van deze ex-Standardman? Op zijn 32ste is hij in ieder geval diep weggezakt. Hij slaagde er vorig seizoen niet in om een basisplaats te claimen bij FC Birkirkara, een club uit... Malta. Ook hij zit nu bij Players4Contract.

Evariste Ngolok
Opnieuw een speler van datzelfde project. Ngolok zat ooit in de A-kern van Anderlecht, waar is bekender van bij FC Dender, Westerlo, OHL en Lokeren. Afgelopen seizoen zat hij bij Aris Limassol uit Cyprus.

Anthony Vanden Borre
Wie waagt zich hier nog aan? Vanden Borre kondigde na zijn onsuccesvolle doortocht bij TP Mazembe aan dat hij stopte met voetballen, maar trok die woorden weer in. Het voormalige supertalent is nog altijd maar dertig jaar oud. Jong genoeg om er nog een laatste keer tegenaan te gaan?

Merveille Goblet
De 23-jarige doelman was ooit een grote belofte en schopte het zelfs tot belofteninternational. Dat neemt niet weg dat hij bij Waasland-Beveren de ene flater na de andere beging. Toch kan hij het keepen onmogelijk verleerd zijn.

Ook nog gratis op te halen: Olivier Deschacht, Laurens Paulussen, Alessandro Cordaro, David Henen, Jonas Vinck, Niels De Schutter, Martijn Monteyne, Bart Biemans, Alessandro Cordaro, Koen Weuts, Jordan Remacle en Karim Tarfi. Zijn er mooie koopjes te doen?