OFFICIEEL: Cercle Brugge weet Belgische WK-tegenstander te strikken

OFFICIEEL: Cercle Brugge weet Belgische WK-tegenstander te strikken

17-07-2018 19:37
4

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het ook officieel. Naomichi Ueda is een speler van Cercle Brugge. Dat deelde de Vereniging dinsdagavond mee. 

Ueda komt over van de Japanse eersteklasser Kashima Antlers. Bij Cercle Brugge tekende de Japanner een contract voor vier seizoenen. Voor de speler wordt het zijn eerste buitenlandse avontuur. 

Tijdens het afgelopen WK maakte de 23-jarige centrale verdediger deel uit van de Japanse selectie. Spelen deed hij in Rusland evenwel niet. Ook tegen België bleef hij 90 minuten op de bank. In totaal verzamelde hij al vier caps voor de nationale ploeg van Japan.  

Voorzitter Frans Schotte: "Twee weken voor de start van de Jupiler Pro League is de komst van de stevige en getalenteerde Ueda een sterke transfer voor Cercle Brugge. Ondanks zijn 23 jaar is Ueda een verdediger die al reeds heel wat ervaring opdeed als basisspeler bij de Japanse topploeg Kashima Antlers. Met zijn discipline, tomeloze  inzet en bovendien voetballend potentieel is Ueda als Japans international een echte aanwinst voor Cercle Brugge!"