Martinez: Dat was de enige reden waarom ik naar België kwam

Martinez: "Dat was de enige reden waarom ik naar België kwam"

17-07-2018 14:30
19

Roberto Martinez heeft zich onsterfelijk gemaakt in België. Zijn Rode Duivels hebben voor brons gezorgd op het WK, maar hoe lang kunnen we nog door met de Spanjaard?

Martinez heeft bijgetekend, maar hij geeft toe dat dat geen garantie is. "Ik heb bijgetekend omdat ik het een groot teken van geloof vond op een moment dat er in België veel twijfels en vraagtekens waren", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

"De voorzitter wilde een effect op de lange termijn. Ik vond dat dapper, want we hadden ook kunnen verliezen van Panama en dat zou het grootste drama in het Belgische voetbal geweest zijn. En dan stond je daar met je bondscoach. Maar dit gaat verder dan de coach. Wij hebben hier de wereld getoond wat het merk België is op voetbalvlak. We kunnen niet stilstaan."

Martinez heeft zo al een belangrijk doel bereikt: hij heeft de fans terug euforisch gemaakt. "Ja. Want dat was de enige reden waarom ik naar België kwam. Ik geloofde in de kwaliteiten van de spelers en dat we de verwachtingen van de fans konden doen rijmen met de kwaliteiten van de voetballers. Toen we de beelden zagen van de fans na de zege tegen Brazilië, wist ik dat mijn beslissing om naar België te komen de goeie was."