'Barcelona wil overbodige krachten naar Ajax te sturen in ruil voor De Jong'

'Barcelona wil overbodige krachten naar Ajax te sturen in ruil voor De Jong'

Gepubliceerd: dinsdag 17 juli 2018 om 10:36di 17-07-2018 om 10:36

FC Barcelona hoopt zich door middel van een ruildeal te verzekeren van de diensten van Frenkie de Jong, schrijft Mundo Deportivo dinsdagochtend. Marlon Santos, Munir El Haddadi, José Arnaíz en Sergi Samper behoren volgens het Spaanse medium tot het rijtje spelers dat in ruil voor De Jong naar Ajax kan vertrekken.

De vier zijn dit seizoen niet nodig in Camp Nou, maar kunnen zich volgens Mundo Deportivo 'uitstekend aanpassen aan de speelstijl van Ajax'. Marlon speelt sinds het seizoen 2016/2017 voor Barcelona: de Braziliaanse verdediger kwam echter niet verder dan twee competitieduels en werd vorig seizoen uitgeleend aan OGC Nice. El Haddadi maakte in het seizoen 2014/2015 een vliegende start in Catalonië, debuteerde in het Spaanse nationale elftal, maar kon die lijn niet doortrekken. De vleugelaanvaller met Marokkaanse roots bracht het afgelopen seizoen op huurbasis bij Alaves door en heeft een aflopend contract.

Samper werd, net als El Haddadi, in het verleden al aan Ajax gelinkt, maar koos afgelopen zomer voor een tijdelijke overstap naar Las Palmas. De 23-jarige middenvelder liep op Gran Canaria echter een zware enkelblessure op. Arnaíz tenslotte werd deze zomer overgeheveld van FC Barcelona B, maar lijkt ook al in onderhandeling te zijn met Real Sociedad.

Barcelona wordt al maandenlang gelinkt aan De Jong. Volgens Catalaanse media is de regerend Primera Division-kampioen bezig met het voorbereiden van een 'derde offensief'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws