Waals journalist zeker: 'Transfer Courtois in kannen en kruiken'

Waals journalist zeker: 'Transfer Courtois in kannen en kruiken'

17-07-2018 19:05
13

Thibaut Courtois lijkt zijn transfer naar Real Madrid te gaan versieren. De toonaangevende sportkrant Marca weet dat hij deze week nog voorgesteld kan worden.

Courtois zou overkomen voor een transfersom van 35 miljoen euro, een transferprijs die Marca opvallend laag vindt. Hij heeft dan ook nog maar één jaar contract bij Chelsea. Dat hij op het WK verkozen is tot beste keeper is natuurlijk een extra motivatie voor Real, dat altijd het beste van het beste wil.

De komst van Courtois zou het einde kunnen betekenen voor Keylor Navas, die net drie keer op rij de Champions League heeft gewonnen. De inmiddels 32-jarige doelman heeft nog een contract voor twee jaar bij De Koninklijke, maar de geruchten rond Courtois zijn ook een duidelijk signaal in zijn richting.

Update 19.05: Volgens Sacha Tavolieri van RMC wordt de transfer van Courtois naar Real Madrid binnen enkele uren officieel. De Champions League-winnaar betaalt 35 miljoen euro voor de Belgische nummer één. Voor Courtois ligt er een contract van vier seizoenen klaar in de Spaanse hoofdstad.