'Anderlecht wil deze transfermercato nog af van zes duurdere buitenlanders'

'Anderlecht wil deze transfermercato nog af van zes duurdere buitenlanders'

17-07-2018 08:45
12

Alles wijst erop dat Hein Vanhaezebrouck dit seizoen nog meer eigen jeugd kiest. Vijf bekendere buitenlanders staan op de nominatie om nog voor 31 augustus van club te wisselen.

Sinds zijn aanstelling was al bekend dat voorzitter Marc Coucke in de kosten wil gaan snoeien. Met name de salarispost vormde een pijnpunt. Om ruimte te maken in het budget ziet paars-wit liefst zes duurdere krachten deze transfermercato graag nog vertrekken. De meeste verrassende naam is die van Ryota Morioka.

Ivan Obradovic is ook een speler die andere oorden op mag zoeken wanneer de juiste kans zich voordoet. Anderlecht is voor hem al in onderhandeling met het Griekse PAOK Thessaloniki. Dat Coucke flink hoopt te verdienden aan Kara Mbodji en Lukasz Teodorczyk is geen geheim. De toekomst van Mbodji lijkt in Turkije te liggen, terwijl er rond Teodorczyk nog weinig speelt. Teodorczyk voelt zich op zijn plaats in Brussel, maar hij zou de twijfels niet weg hebben genomen bij coach Hein Vanhaezebrouck. Bovendien gaf de clubleiding met de komst van Landry Dimata en Ivan Santini al een duidelijk signaal af.

Wat de spitsen betreft staan Silvère Ganvoula en Isaac Kiese Thelin helemaal onderaan de pikorde. Het duo heeft helemaal geen toekomst meer in het Astridpark. Zij maken het zestal dat vrij is om van club te wisselen compleet. Het is duidelijk dat Anderlecht en Vanhaezebrouck de focus op talent gaan vergroten.