'Contract tot 2021, maar spits pakt al na zes maanden zijn koffers bij Gent'

'Contract tot 2021, maar spits pakt al na zes maanden zijn koffers bij Gent'

Gepubliceerd: dinsdag 17 juli 2018 om 07:43di 17-07-2018 om 07:43

KAA Gent stelde volgens de traditie maandag de spelersvoor op de Gentse feesten. Rangelo Janga was een opmerkelijk genoeg afwezig en volgens Het Nieuwsblad heeft dat alles met een aanstaand vertrek richting Kazachstan te maken.

Het nieuws is opmerkelijk, aangezien Janga pas sinds januari een Buffalo is. De centrumspits kwam in januari over van het Slowaakse AS Trencin, de club waar ook Samuel Kalu en Moses Simon werd ontdekt. Janga tekende een contract tot liefst 2021, maar zal dus amper zes maanden van zijn contract uitdienen.

Janga, die in zeventien duels tot vijf treffers kwam, is volgens Het Nieuwsblad op weg naar Kazachstan. FC Astana zou zijn volgende bestemming worden, nadat hij eerder vooral in Nederland actief was. Astana gaat aan kop in de Premier League en hoopt met Janga de titel binnen te slepen. Overigens werd Astana vorig seizoen voor de vierde keer op rij landskampioen, dus de tienvoudig international van Curaçao mag zich ook verheugen op Champions League-voetbal. Astana won de heenmatch in de eerste voorronde met 1-0 van de Montenegrijnse landskampioen Sutjeska Nikšić.

Gent heeft al de schermen wel geanticipeerd op het vertrek van Janga. De boomlange Georgiër Giorgi Kvilitaia wordt spoedig in Gent verwacht.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws