'Contract tot 2021, maar spits pakt al na zes maanden zijn koffers bij Gent'

'Contract tot 2021, maar spits pakt al na zes maanden zijn koffers bij Gent'

Gepubliceerd: dinsdag 17 juli 2018 om 07:43di 17-07-2018 om 07:43

KAA Gent stelde volgens de traditie maandag de spelersvoor op de Gentse feesten. Rangelo Janga was een opmerkelijk genoeg afwezig en volgens Het Nieuwsblad heeft dat alles met een aanstaand vertrek richting Kazachstan te maken.

Het nieuws is opmerkelijk, aangezien Janga pas sinds januari een Buffalo is. De centrumspits kwam in januari over van het Slowaakse AS Trencin, de club waar ook Samuel Kalu en Moses Simon werd ontdekt. Janga tekende een contract tot liefst 2021, maar zal dus amper zes maanden van zijn contract uitdienen.

Janga, die in zeventien duels tot vijf treffers kwam, is volgens Het Nieuwsblad op weg naar Kazachstan. FC Astana zou zijn volgende bestemming worden, nadat hij eerder vooral in Nederland actief was. Astana gaat aan kop in de Premier League en hoopt met Janga de titel binnen te slepen. Overigens werd Astana vorig seizoen voor de vierde keer op rij landskampioen, dus de tienvoudig international van Curaçao mag zich ook verheugen op Champions League-voetbal. Astana won de heenmatch in de eerste voorronde met 1-0 van de Montenegrijnse landskampioen Sutjeska Nikšić.

Gent heeft al de schermen wel geanticipeerd op het vertrek van Janga. De boomlange Georgiër Giorgi Kvilitaia wordt spoedig in Gent verwacht.

Plaats een reactie

TageMeister +6358
dinsdag 17 juli 2018 om 08:03
Zijn der bij gent niet veel spelers die na 6maaand of 1 jaar terug weg gaan (moeten)
Vind ik leuk
Reagens +2546
dinsdag 17 juli 2018 om 09:19
Niet meer als bij een andere ploeg denk ik. In dit geval denk ik dat de speler een lucratief aanbod heeft gekregen en dat Gent wil meewerken aan de juiste voorwaarden.
Janga was een meerwaarde en ook populair bij de fans. Denk niet dat die weg moést.
Vind ik leuk
TageMeister +6358
dinsdag 17 juli 2018 om 09:22
Het valt vooral op dat de(duurdere) spelers die met veel tralala zijn toegekomen snel terug vertrekken .
Dit is inderdaad overal zo
Vind ik leuk
Reagens +2546
dinsdag 17 juli 2018 om 09:46
Sylla valt onder die theorie en is ook logisch. Je kan op een groot loon besparen en bv Sylla heeft nog genoeg status om met wat verlies aan Zulte Waregem/Antwerp/Lokeren te verkopen.
Janga in mijn ogen is eerder het zakelijke dat de bovenhand haalt voor Lou. We kunnen snel een meerwaarde genereren en er is ook een vervanger beschikbaar. Het zou ons veel meer pijn doen moest pakweg Yaremchuk weggaan. Ik denk ook niet dat we veel betaald hebben voor Janga (of een zwaar contract hebben met hem). Maar ik ben natuurlijk den boekhouder niet van de Gantoise dus ik kan mij vergissen.
Vind ik leuk
Brubru +4040
dinsdag 17 juli 2018 om 10:31
Alle clubs zijn duiventillen geworden.
Als je bv de SVM neemt van 2 jaar terug (voorstelling nieuw seizoen) en de kernen bekijkt geloof je soms je ogen niet.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws