'Anderlecht en Genk zien transfervrije Zweed als defensieve oplossing'

'Anderlecht en Genk zien transfervrije Zweed als defensieve oplossing'

17-07-2018 07:22
3

Zowel Anderlecht als Racing Genk heeft het vizier gericht op de Zweedse verdediger Emil Bergström. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Anderlecht zoekt een opvolger voor Kara Mbodji, die in de belangstelling staat van de Turkse topclub Galatasaray. Paars-wit ziet in Bergström een geschikte vervanger. De centrale verdediger is transfervrij, nadat hij enkele dagen geleden zijn contract bij het Russiche Rubin Kazan liet verscheuren.

Bergström speelde het laatste anderhalf jaar al op huurbasis bij het Zwitserse Grashoppers waar hij met 58 optredens (3 goals) wel een titularis was.Bergström verzamelde ook al drie caps voor de nationale ploeg, maar zijn laatste interlands dateren al van januari 2016. Hij was er deze zomer dan logischerwijs ook niet bij op het WK, waar Zweden verrassend tot de kwartfinale kwam.

Overigens heeft Anderlecht volgens Het Laatste Nieuws wel concurrentie van Genk, waar hij Omar Colley moet doen vergeten. Basel en Udinese zouden Bergström echter eveneens op de verlanglijst hebben staan. Wordt vervolgd.

Lees ook: Zeer opvallend: 'Winteraankoop RSCA valt tegen en mag mede vanwege salaris al weg'