Zeer opvallend: 'Winteraankoop RSCA valt tegen en mag mede vanwege salaris al weg'

Zeer opvallend: 'Winteraankoop RSCA valt tegen en mag mede vanwege salaris al weg'

17-07-2018 07:05
15

Het Laatste Nieuws komt dinsdag met opvallend nieuws naar buiten. Volgens de krant mag Ryota Morioka weg bij Anderlecht.

De 27-jarige Japanner speelt pas een half jaar voor Anderlecht, nadat hij in de winterstop voor 2,5 miljoen euro werd weggeplukt bij Waasland-Beveren. Morioka was absoluut een seizoensrevelatie en kende het met zes treffers en vier assist in zestien duels zeker geen slechte start bij de Brusselaars. Hij moet niet weg, maar zou mogen vertrekken als de opportuniteit zich voordoet.

Het Laatste Nieuws schrijft dat Vanhaezebrouck intern gecomuniceerd had dat hij na de oefenmatch tegen Ajax knopen zou doorhakken. Morioka kent naar verluidt geen sterke voorbereiding en zijn coach uitte zonder zijn naam te noemen al kritiek op de aanvallende middenvelder. De technische staf is er uiteindelijk niet van overtuigd dat hij binnen het beoogde spelconcept een basisplaats krijgt.

Naast hij feit dat hij Vanhaezebrouck niet helemaal kan bekoren, speelt het kostenplaatje ook mee. Marc Coucke liet bij zijn komst weten dat hij wil snoeien in de loonlasten. Moriaka is één van de spelers aan wie wordt gedacht om ruimte vrij te maken. Coucke en Vanhaezebrouck rekenen om talenten uit de plaatsen van deze duurdere krachten in te nemen.

No Poll