OFFICIEEL: Ajax en Blind ronden recordtransfer af: contract tot medio 2022

OFFICIEEL: Ajax en Blind ronden recordtransfer af: contract tot medio 2022

17-07-2018 12:45
11

Daley Blind keert terug bij Ajax. De Amsterdammers hebben met Mancheter United een akkoord bereikt over de transfer van de verdediger annex middenvelder, zo is maandagavond laat bekendgemaakt. Beide clubs hebben het nieuws naar buiten gebracht.

Met de transfer is een bedrag van zestien miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 20,5 miljoen, waardoor Blind de duurste speler ooit gaat worden in de clubhistorie van de Amsterdammers. Blind gaat in Amsterdam een contract tekenen voor vier jaar. Een officieel tekenmoment volgt op een later moment.

Blind keert dus terug bij de club die hij in 2014 verliet. Na een sterk WK maakte hij voor ongeveer achttien miljoen euro de transfer naar United, dat toen geleid werd door Louis van Gaal. Na het ontslag van Van Gaal nam José Mourinho het stokje over. Onder de Portugees kwam Blind echter een stuk minder aan spelen toe. Waarschijnlijk zou zijn rol komend seizoen ook beperkt blijven in Engeland.

Blind doorliep vanaf zijn achtste de jeugdopleiding van Ajax. Zijn debuut maakte hij op 7 december 2008, in een duel met FC Volendam. Het seizoen daarop werd hij verhuurd aan FC Groningen. De teller staat op 143 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax.

Update 17/7, 12.30: De transfer van Blind naar Ajax is dinsdagmiddag afgerond. Dat meldt Ajax in een persbericht en via de officiële kanalen. Zoals reed aangekondigd signeerde de 28-jarige verdediger een contract tot medio 2022 in Amsterdam.