Update: 'Barcelona wil verzet van Ajax breken met niet te weigeren aanbod'

Update: 'Barcelona wil verzet van Ajax breken met niet te weigeren aanbod'

Gepubliceerd: maandag 16 juli 2018 om 23:02ma 16-07-2018 om 23:02

FC Barcelona reist over negen dagen af naar Amsterdam om de wedstrijd tussen Ajax en Sturm Graz te bekijken. De Spanjaarden hopen een nieuwe stap te zetten in de situatie rond Frenkie de Jong.

Dat schrijft de Spaanse krant Sport maandag. Het doel van Barcelona is om uiteindelijk in gesprek te gaan met Ajax. Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft tot nu toe alle charmeoffensieven van Barcelona kunnen weerstaan en wil De Jong hoe dan ook in Amsterdam houden, maar de Catalanen weigeren het erbij te laten zitten en ondernemen een nieuwe stap. Volgens eerdere berichten uit Spanje heeft Overmars meerdere keren aan Barça laten weten dat De Jong niet te koop is.

De Jong wordt dus niet alleen bekeken, Barcelona hoopt ook dat een afvaardiging van de club het voor elkaar krijgt om met verantwoordelijke personen te spreken over De Jong met als doel om Ajax zover te krijgen om tóch in onderhandeling te treden.

De Jong gaf afgelopen vrijdag aan stadszender AT5 aan dat hij verwacht nog een jaar bij Ajax te blijven. "Dat kan ik niet beloven (dat hij bij Ajax blijft, red.), maar zoals het er nu voorstaat blijf ik bij Ajax."

Update 23.02 uur: FC Barcelona wil heel ver gaan om het verzet van Ajax te breken en De Jong naar Spanje te halen. De Spaanse krant Marca, doorgaans goed ingevoerd, schrijft dat de Catalanen ervan overtuigd zijn dat de Amsterdamse club vanzelf toegeeft bij een niet te weigeren bod.

Ajax staat niet te springen om een transfer van De Jong, maar Barcelona hoopt dat Nederlanders uiteindelijk tóch overstag gaat als hij een bod van vijftig miljoen gepresenteerd krijgt. Barcelona moet zich nu afvragen of De Jong dat waard is.

Plaats een reactie

Messifanboy +1209
maandag 16 juli 2018 om 21:51
Stop het aub. Met Arthur, Aleña en Puig zitten we op het middenveld goed voor de toekomst.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws