WTF! Goal van De Bruyne tegen Brazilië haalt een buitenlandse regering neer

WTF! Goal van De Bruyne tegen Brazilië haalt een buitenlandse regering neer

Gepubliceerd: maandag 16 juli 2018 om 19:47ma 16-07-2018 om 19:47

Bij het doelpunt van Kevin De Bruyne tegen Brazilië stond ons hele land in rep en roer. De halve finales waren op komst, België vierde feest. In Haïti liep het anders af.

De goal van De Bruyne heeft volgens Richard Ensor van The Economist voor een regimeverandering gezorgd in Haïti. De Haïtianen zijn namelijk verzot op Brazilië en supporterden op het WK dan ook voor het Zuid-Amerikaanse land alsof het hun eigen land is.

Dat wist de regering van Haïti ook. Tijdens de wedstrijd tussen Brazilië en België kondigde het een prijsstijging van benzine aan. De bevolking zou maar liefst 40% meer moeten betalen voor brandstof. De regering dacht dat bij winst van de Brazilianen het volk te druk bezig zou zijn met de viering om de prijsstijging op te merken en te protesteren.

En toen kwam De Bruyne. Met zijn goal schakelde hij samen met de Rode Duivels Brazilië uit. Meteen na de wedstrijd tussen Brazilië en België begon de bevolking te protesteren in de straten van Haïti. Het gevolg: na dagen van protesten heeft de eerste minister van Haïti besloten om zijn ontslag aan te bieden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws