Degryse voorspelt EK 2020: Maximaal met vijf nieuwe Rode Duivels

Degryse voorspelt EK 2020: "Maximaal met vijf nieuwe Rode Duivels"

16-07-2018 17:15
3

Marc Degryse kijkt in Het Laatste Nieuws terug op het WK in Rusland, maar blikt ook al twee jaar vooruit. Hij verwacht dat quasi dezelfde kern gaat opduiken voor het EK.

Zelfs van de oudere spelers hoopt hij dat ze blijven. "Ik zie echt niemand van wie ik denk dat het volgende EK niet haalbaar is. Mochten er achterin toch wat spelers afhaken, dan moeten we hopen dat er anderen opstaan. Maar al bij al denk ik niet dat er bij de kern van 2020 tien nieuwe namen gaan zitten. Een vijftal, maximum."

"Ik hoop alleen dat er niet te veel jongens zijn die ermee stoppen. Ook Kompany niet. Die is dan 34 jaar. Hij heeft vier wedstrijden gespeeld in Rusland. Daarin heeft hij getoond dat hij een belangrijke speler is en blijft. Het EK spelen moet voor hem sowieso mogelijk zijn. Net als voor Vermaelen. Hopelijk vindt hij een ploeg waar hij veel aan spelen toekomt."

Te vroeg stoppen zou een enorme blunder zijn. "Ik zou gewoon de raad geven aan de spelers én aan de mensen die er invloed op hebben: probeer dat EK te halen. Stop niet te vroeg, haak niet af. Denk er goed over na."