Vandenbempt duidelijk: Frankrijk is geen mooie wereldkampioen

Vandenbempt duidelijk: "Frankrijk is geen mooie wereldkampioen"

16-07-2018 16:45
9

Frankrijk kroonde zich zondag tot wereldkampioen. In de finale versloeg het Kroatië met 4-2. Peter Vandenbempt vindt Frankrijk een verdiende, maar geen mooie winnaar.

Echt flitsend voetbal brengen Les Bleus namelijk niet. "Het is geen mooie, aantrekkelijke en verleidelijke wereldkampioen. Daarvoor waren ze toch te klinisch, te berekend en te cynisch in hun spel. Maar: het was een ploeg en er stonden toch een paar klassespelers op het veld", klinkt het bij Sporza.

Hun prestaties zijn in zekere zin toch indrukwekkend. "Ze hebben met Argentinië, Uruguay en de Belgen, voor veel mensen de beste ploeg van de wereld in dit toernooi, een moeilijk parcours afgelegd in een zware tabelhelft. Ze hebben een sterk parcours gereden, maar op hun manier natuurlijk. En  niet vergeten: het is een heel jong elftal, dat nog een aantal toernooien meekan en bij de favorieten zal horen."

Echt een klassieker is het WK zo niet geworden. "Het is geen wereldkampioen voor de eeuwigheid wat het spektakel betreft. Maar ze hebben het op hun manier gedaan en dan is het hoe dan ook verdiend."