Martinez over Frankrijk: Verdedigen met tien man, aanvallen met drie

Martinez over Frankrijk: "Verdedigen met tien man, aanvallen met drie"

16-07-2018 10:45
2

Roberto Martinez komt in Villa Sporza nog één keer terug op de match tegen Frankrijk. Hoe kon het mislopen tegen Frankrijk na een stuntzege tegen Brazilië? Martinez was helaas niet zo verbaasd.

“Het verschil was dat de Fransen geen risico’s wilden nemen", klinkt het bij Martinez. "Ze verdedigden met tien en vielen aan met drie. Op het moment dat we de goal slikten, waren we aan het groeien in de tweede helft. Normaal gezien hebben we dan een betere reactie in huis en vinden we makkelijker oplossingen, maar nu was dat niet het geval."

De Fransen speelden meer dan ooit op zeker. "Frankrijk wou wraak na de verloren finale tegen Portugal op het EK, twee jaar terug. Je zag gewoon dat ze zoiets niet weer wilden meemaken. De laatste tien minuten werd er amper nog gevoetbald. Het was heel tactisch, maar dan op een negatieve manier. Maar misschien zouden we hetzelfde doen. Beide teams kregen kansen, maar zij hadden twee centimeter meer geluk. Soms moet je gewoon geluk hebben. De eerste 50 minuten waren we goed, maar de tegengoal was essentieel."