'Barça moet kiezen en geeft voorkeur aan Nederlander: prijskaartje is fors'

'Barça moet kiezen en geeft voorkeur aan Nederlander: prijskaartje is fors'

Gepubliceerd: maandag 16 juli 2018 om 09:43ma 16-07-2018 om 09:43

FC Barcelona hoopt nog altijd op de komst van Frenkie de Jong en Adrien Rabiot, maar zal deze zomer niet beide middenvelders aantrekken. Daarvoor ontbreekt het de Catalanen aan financiële middelen, meldt de Spaanse krant AS.

Rabiot en De Jong lijken ongeveer hetzelfde prijskaartje te hebben van veertig à 45 miljoen euro. Werkgevers Paris Saint-Germain en Ajax zijn echter niet happig op een transfer, waardoor er weinig ruimte is om te onderhandelen. "Slechts één van de twee kan komen vanwege de huidige spelers en het geld", laat een bron binnen Barça weten.

De verwachting is dat De Jong de voorkeur geniet boven Rabiot vanwege zijn veelzijdigheid. De 21-jarige Nederlander kan in het centrum van de defensie, als controleur en als een van de twee centrale middenvelders spelen. RAC1 meldde zondagavond al dat de Catalanen een 'derde offensief' plannen voor De Jong. Barça zou zaterdag een gesprek hebben gehad met de entourage van de Ajacied.

De komst van zowel De Jong als Rabiot is overigens niet helemaal uitgesloten. Barça hoopt overbodige middenvelders als André Gomes nog te slijten. Zij moeten het nodige geld in het laatje brengen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws