'Barça moet kiezen en geeft voorkeur aan Nederlander: prijskaartje is fors'

'Barça moet kiezen en geeft voorkeur aan Nederlander: prijskaartje is fors'

Gepubliceerd: maandag 16 juli 2018 om 09:43ma 16-07-2018 om 09:43

FC Barcelona hoopt nog altijd op de komst van Frenkie de Jong en Adrien Rabiot, maar zal deze zomer niet beide middenvelders aantrekken. Daarvoor ontbreekt het de Catalanen aan financiële middelen, meldt de Spaanse krant AS.

Rabiot en De Jong lijken ongeveer hetzelfde prijskaartje te hebben van veertig à 45 miljoen euro. Werkgevers Paris Saint-Germain en Ajax zijn echter niet happig op een transfer, waardoor er weinig ruimte is om te onderhandelen. "Slechts één van de twee kan komen vanwege de huidige spelers en het geld", laat een bron binnen Barça weten.

De verwachting is dat De Jong de voorkeur geniet boven Rabiot vanwege zijn veelzijdigheid. De 21-jarige Nederlander kan in het centrum van de defensie, als controleur en als een van de twee centrale middenvelders spelen. RAC1 meldde zondagavond al dat de Catalanen een 'derde offensief' plannen voor De Jong. Barça zou zaterdag een gesprek hebben gehad met de entourage van de Ajacied.

De komst van zowel De Jong als Rabiot is overigens niet helemaal uitgesloten. Barça hoopt overbodige middenvelders als André Gomes nog te slijten. Zij moeten het nodige geld in het laatje brengen.

Plaats een reactie

dethklok28 +5087
maandag 16 juli 2018 om 09:48
Ik zie het niet wat ze in die de Jong zien. Leuk spelertje, maar heeft die het niveau voor Barcelona? Is die beter als wat je in de jeugd hebt lopen?
Vind ik leuk
zapperboy +1098
maandag 16 juli 2018 om 10:36
Heeft 3 misschien 4 goede wedstrijden gespeeld.Sjonge, sjonge, wat denken die Hollanders.
Arrogantie ten top en dan werpen ze ook nog bedragen in de media die kant nog wal raken.
Ajax moet toch weten dat momenteel Nederlandse spelers totaal niks meer voorstellen op het hoogste voetbalplatform.
Zouden ze wel beseffen dat het grote Ajax niks meer voorstelt in Europa ?
Vind ik leuk
maandag 16 juli 2018 om 11:26
De meesten van jullie snappen het beleid wat Ajax wilt voeren niet. Ze willen een opleidingsclub zijn en spelers na 2 a 3 jaar in het hoofdelftal verkopen.

Nu ze een paar goede spelers in hun lichting hebben, komen de grote clubs als aasgieren erop af. Kluivert is weggegaan door inmenging van Raoila. Ajax wil dit nu met De Jong en ook De Ligt voorkomen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws