Het Nieuwsblad geeft het eindrapport aan Rode Duivels: twee onvoldoendes

Het Nieuwsblad geeft het eindrapport aan Rode Duivels: twee onvoldoendes

16-07-2018 08:30
3

Het Nieuwsblad heeft de balans voor de Rode Duivels opgemaakt. Na het prachtige WK krijgen veel spelers lof, maar de krant zag ook twee internationals door het ijs zakken. Mousa Dembélé en Yannick Carrasco werden beoordeeld als de slechtste leerling van de klas.

De grootste onderscheidingen gingen naar Thibaut Courtois, Eden Hazard en Thomas Meunier. Een grote onderscheiding was er voor een vijftal: Kevin De Bruyne, Marouane Fellaini, Axel Witsel, Jan Vertonghen en Romelu Lukaku. Verder vond Het Nieuwsblad dat ook Toby Alderweireld, Dedryck Boyata, Nacer Chadli en Vincent Kompany een onderscheiding hadden verdiend. Michy Batshuayi, Dries Mertens, Youri Tielemans en Thomas Vermaelen moesten het doen met een voldoende.

Onvoldoendes waren er dus voor Dembélé en Carrasco. ''Kende een degelijke invalbeurt in de troosting en speelde oké in de groepsmatch tegen Engeland. De halve finale tegen Frankrijk overschaduwde echter alles. Bizar hoe hij meer ballen verloor in één match dan anders in een hele maand'', luiidde toelichting voor Dembélé.

Carrasco werd gebuisd omdat hij zijn rol niet kon vervullen. ''90 minuten lang aanvallen én verdedigen, wie kan dat? Carrasco niet, maar dat was bekend. Omdat hij zijn plicht als verdediger wil doen, lijdt zijn aanval eronder. Alleen tegen Tunesië aanwezig. Na Japan uit de ploeg.'' Tot slot speelden Leander Dendoncker, Adnan Januzaj en Thorgan Hazard te kort voor een beoordeling. Reservedoelmannen Simon Mignolet en Koen Casteels kwamen helemaal niet in actie.

Lees ook: 'België-Engeland was mogelijk de laatste interland voor drie Rode Duivels'