Modric na nederlaag: 'Pijnlijk als je tekort schiet als je zo dichtbij bent'

Modric na nederlaag: 'Pijnlijk als je tekort schiet als je zo dichtbij bent'

15-07-2018 20:43
3

Luka Modric werd na de finale tussen zijn Kroatië en Frankrijk verkozen tot beste speler van het WK, maar slaagde er niet in met Kroatië de eerste WK-titel in de geschiedenis te pakken. Toch is hij trots.

"Want wij waren een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg", aldus de middenvelder. "Zij kwamen alleen wat gelukkig aan de doelpunten. Dus mogen ze feestvieren. Maar wij kunnen dit WK met opgeheven hoofd verlaten." Modric verklaart trots te zijn dat hij is gekozen tot beste speler van het toernooi. "Maar de geweldige steun van onze supporters maakt me nog veel gelukkiger. Ondanks de nederlaag weten we dat we iets moois hebben gepresteerd. Maar is het pijnlijk als je tekort schiet terwijl je zo dichtbij bent."

Volgens de Kroatische bondscoach Zlatko Dalic is het terecht dat Modric de gouden bal heeft gekregen. "We zijn dan wel geen wereldkampioen, maar we hebben wel de beste speler. We mogen daar blij om zijn. Als we alles straks hebben doorstaan, dan zullen we erachter komen wat we precies hebben betekend voor de mensen in Kroatië. Ik ben trots en bedank mijn spelers."