Racing Genk houdt schietoefeningen tegen club uit Tweede Amateurklasse

15-07-2018 15:15

Racing Genk heeft op het eigen B-veld aardig huisgehouden tegen Spouwen-Mopertingen. De club uit Tweede Amateurklasse kreeg zes doelpunten om de oren.

Racing Genk maakte weinig woorden vuil aan de amateurclub. Na drie minuten stond het al 1-0 via Samatta. Op het halfuur maakte Karelis er 2-0 van met een heerlijk schot vanop 25 meter. Verrassend genoeg het meteen daarna 2-1 via ex-prof Davy Brouwers. Zhegrova nam nog een penalty, maar raakte de deklat. 2-1 bij de rust.

In de tweede helft drukte Genk het gaspedaal dieper in. Op het uur maakte Zhegrova dan toch zijn goal, 3-1. Met nog een kwartier te gaan mocht Malinovskyi te vrij aanleggen en stond de 4-1 al op het bord. Als klap op de vuurpijl pikten ook nieuwkomer Gano én Pozuelo nog hun goaltjes mee. 6-1 dus, opnieuw een ruime zege na de 5-2 tegen Moeskroen van zaterdagavond.