Anderlecht-aanwinst vergeleken met wereldkeeper: Ik begrijp de paralellen

Anderlecht-aanwinst vergeleken met wereldkeeper: "Ik begrijp de paralellen"

15-07-2018 10:45
3

Anderlecht heeft met Thomas Didillon een opvallende keuze gemaakt als nieuwe keeper. De 22-jarige Fransman stond zelfs niet in de basis bij degradant Metz, maar maakt wel indruk in de voorbereiding. Zijn ex-coaches zijn in ieder geval al overtuigd.

Albert Cartier, die in België actief was bij onder meer Bergen, Tubeke en Eupen, ziet in hem een topper in wording. "Ik begrijp waarom er parallellen getrokken werden tussen hem en Manuel Neuer. Hij leest het spel goed. Zowel van zijn eigen ploeg als van de tegenstander. Thomas doet meer dan enkel keepen. Hij is aanwezig tijdens de match en dat laat hem toe om altijd te anticiperen", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

Ook Philippe Hinschberger, zijn ex-coach bij Metz, gelooft in hem. "Hij heeft alle kwaliteiten om een zeer goede doelman te worden, maar er is nog werk aan zijn voetenspel en hij moet nog beredeneerder voetballen. Bij Metz vertrekken was de goede beslissing. Hij zal te maken hebben met een andere vorm van druk en hij zal andere verantwoordelijkheden krijgen."