Courtois excuseert zich: De Fransen hebben mij zo'n beetje vermoord

Courtois excuseert zich: "De Fransen hebben mij zo'n beetje vermoord"

15-07-2018 10:15
3

Thibaut Courtois kreeg na de match tegen Frankrijk heel wat kritiek. Hij vertelde namelijk dat Frankrijk niet wilde voetballen en laf heeft gespeeld. Uitspraken waar hij stilaan spijt van heeft.

Dat meldt hij aan BeINSports. "Misschien heb ik een beetje te fel gereageerd. Maar goed, wat wil je ook... Ik heb de reacties gezien, de Fransen hebben me een beetje vermoord (lacht). Maar goed, je moet begrijpen dat die uitspraken in het heetst van de strijd werden gezegd. Twee minuten na de uitschakeling in de halve finale waarin je voelde dat je niet slechter was dan Frankrijk."

Antoine Griezmann merkte op dat een speler van Chelsea niet moet klagen over verdedigend voetbal. "Ik weet goed genoeg dat we bij Chelsea niet spelen zoals Barcelona. Hoe een team zijn strategie formuleert, is een onderdeel van het voetbal. Dat werd niet goed begrepen, maar ik wilde zeggen dat Frankrijk er alles aan had gedaan om te voorkomen dat wij ons spel konden spelen."

Courtois wil zich toch graag excuseren. "Misschien was het woord ‘antivoetbal’ niet correct, maar zoals Griezmann al zei, doet de manier waarop je wint er niet toe. Hij heeft gelijk. Het is een misverstand en ik heb misschien een beetje te fors gereageerd, sorry."