Mourinho: 'België heeft een ongeloofelijke generatie, WK-winst kon zeker'

Mourinho: 'België heeft een ongeloofelijke generatie, WK-winst kon zeker'

15-07-2018 08:17
8

Heel wat mensen zagen de Rode Duivels dit WK uitblinken. Een derde plaats werd dan ook verdiend genoemd. José Mourinho deelt die mening.

"Als je kijkt naar deze wedstrijd had Engeland verlengingen verdiend. Als je echter kijkt naar de resultaten en de prestaties gedurende het hele toernooi, verdient België het om derde te worden. Ze hebben zes gewonnen van hun zeven wedstrijden gewonnen", zegt Mourinho bij Russia Today.

"België had absoluut in de finale kunnen staan. Als je echter naar de wedstrijd tegen Frankrijk kijkt, en de spelers zijn eerlijk met zichzelf, dan zullen ze toegeven dat enkele belangrijke spelers niet op de afspraak waren in dat duel."

Finale en WK-winst
Een finale zat er voor hem dan ook zeker in. "Als je kijkt naar hun talent, naar de wedstrijden tijdens het WK en de kwalificatiecampagne, dan moet je zeggen dat België zeker niet minder sterk is dan Frankrijk", klinkt het.

De Portugees is onder de indruk van de Rode Duivels. "België heeft een ongelooflijke generatie. Hun derde plaats is geen verrassing. Ze hebben gedroomd van de wereldtitel en ze hadden die ook kunnen pakken", besluit hij.