België - Engeland: Uitkijken voor Kane, profiteren van mentale opdoffer

België - Engeland: Uitkijken voor Kane, profiteren van mentale opdoffer

14-07-2018 12:00

De Rode Duivels spelen zaterdagmiddag hun laatste match van dit WK. Tegen Engeland moet er nog een orgelpunt geplaatst worden... of wordt het een anticlimax? Dit zijn de sterktes en zwaktes van Engeland.

Uitkijken voor stilstaande fases
De Belgen zijn zelf lang niet slecht op stilstaande fases, maar Engels bondscoach Gareth Southgate is in de voorbereiding maniakaal bezig geweest daarmee. Het heeft zijn effect duidelijk niet gemist. De boodschap is dus om weinig gevaarlijke vrijschoppen weg te geven dicht bij het doel.

Topschutter van het WK
Harry Kane zal alles doen om zijn status als topschutter te beschermen, zeker tegen rechtstreekse concurrent Romelu Lukaku. Met zes doelpunten staat de Engelsman er momenteel twee voor. Kane zal dus absoluut de motivatie kunnen vinden voor deze match, maar...

Mentale klap
De Rode Duivels zaten uiteraard in zak en as na de halve finale tegen Frankrijk, maar is toch vooral Engeland dat op meer had gehoopt. In tegenstelling tot in België komt er zelfs geen huldiging voor de Engelsen. Dat kan erop bewijzen dat deze match totaal niet meer gevolgd wordt door de Engelsen. Kunnen ze zich nog oppeppen?

Voorspelbaar?
De Engelsen missen op dit WK vooral de verrassing op het middenveld. De tactische richtlijnen worden goed uitgevoerd en er wordt goed verdedigd, maar de Belgen hebben met Kevin De Bruyne en Eden Hazard meer creatieve ingevingen. Engeland heeft geen evenwaardig alternatief om de spitsen te bedienen.

Gelachen met de Belgen
Na zijn 0-1 tegen Engeland werd Adnan Januzaj door sommige fans uitgeroepen tot Engels Sportman Van Het Jaar. Er klonk veel hoongelach over het makkelijke parcours dat Engeland nu kon bewandelen. Uiteindelijk is dat parcours niet zo makkelijk gebleken... en zijn de Belgen de commentaren absoluut nog niet vergeten!