Daarom wees De Bruyne Club Brugge en Anderlecht de deur

"Daarom wees De Bruyne Club Brugge en Anderlecht de deur"

14-07-2018 11:30
14

Kevin De Bruyne is nog altijd één van de stokpaardjes van de Genkse jeugdopleiding. Nochtans is De Bruyne eigenlijk afkomstig uit Drongen, in Oost-Vlaanderen. Toch koos hij voor een avontuur in het 'verre' Limburg.

Ronald Breugelmans, directeur van de Genkse academie, weet waarom. "Kevin kon toen ook naar Brugge en Anderlecht, maar hij koos er bewust voor om 130 kilometer van huis te gaan voetballen omdat Genk toen de enige club was waar jeugdspelers kans maakten om door te stromen naar de A-kern", klinkt het in Het Belang Van Limburg.

De amper veertienjarige De Bruyne maakte snel indruk in Genk. "We hadden snel door dat hij iets 'speciaals' had. Qua vista was hij zijn leeftijd ver vooruit", aldus Breugelmans.

Ook toen al had hij een duidelijke winnaarsmentaliteit. "Gebeurde er iets wat hem niet zinde, dan zagen we dat meteen. Dan kleurde zijn gezicht rood en begon hij te 'ezelen'. Hij had als puber al een hekel aan verliezen. Dat heeft hij nu nog altijd. Ook het nut van trainen zonder bal was voor hem een raadsel. Het krachthonk of de looppiste? Dat vond hij maar niks. En bekijk hem nu eens: een geweldig lichaam en een gigantisch loopvermogen. Dat is iets waar wij trots op kunnen zijn."