Nederlands duo duidelijk: 'Winnen, dat is enige dat ze moeten doen'

Nederlands duo duidelijk: 'Winnen, dat is enige dat ze moeten doen'

14-07-2018 09:45
2

Ron Vlaar en Klaas-Jan Huntelaar veroverden vier jaar geleden met het Nederlands elftal brons op het WK in Brazilië. De twee adviseren de gouden generatie van België om ook vol voor de derde plaats te gaan in het duel met Engeland zaterdag.

"Wat ik de Belgen adviseer?", denkt Ron Vlaar hardop na in gesprek met de NOS. "Ze moeten vol gas gaan spelen. Je wil toch iets tastbaars mee naar huis nemen. Dat kan alleen maar door die wedstrijd te winnen, op wat voor manier dan ook."

Daar sluit Huntelaar zich bij aan. "Ik denk dat België een goed toernooi heeft gespeeld, maar nu gaat het erom of je met iets of niets naar huis gaat, of je het toernooi ook echt blijft herinneren. Winnen dus, dat is het enige dat ze moeten doen. Als je derde wordt, houd je er misschien zelfs nog een beter gevoel aan over dan wanneer je de finale verliest."

Volgens Vlaar speelt het mentale aspect een belangrijke rol in de troostfinale. "Wij hadden na de halve finale tegen Argentinië een enorme domper te verwerken, net als België nu. Maar in 2014 waren we de volgende dag allemaal al vastberaden om brons te pakken. Vierde of derde worden, dat is nogal een verschil."

"De teleurstelling die je in je benen hebt, moet je er zo snel mogelijk uit spelen", adviseert de verdediger van AZ de Rode Duivels. "Er zit zoveel kwaliteit in dat elftal. Wie mentaal het sterkste is, wint."