Drie blikvangers bij Anderlecht: 'Hij was een gesel voor de verdediging'

14-07-2018 07:30
9

Anderlecht won vrijdag een oefenpot van Ajax met een overtuigende 1-3. Heel wat nieuwkomers mochten hun kunnen laten zien, waarbij er drie speciaal opvielen.

Landry Dimata toonde waarom hij een meerwaarde gaat zijn. 'Hij was de beste man bij Anderlecht voor de rust. De jonge Belg was met zijn snelheid een gesel voor de Amsterdamse verdediging. Met een snelle uitbraak lag Dimata aan de basis van het eerste doelpunt van Santini. Na de rust versierde hij ook een strafschop die hij zelf omzette.'

Ook Santini stond er meteen. 'Hij maakte een prima beurt in Amsterdam en lijkt een complementair duo te vormen met Dimata. De Kroaat woog op de verdediging en pikte voor de rust al zijn doelpuntje mee. In de 65ste minuut pakte Santini zelfs uit met een vleugje magie: een prima voorzet vanop links van Cobbaut werd door de Kroaat binnengetoverd met een weergaloze hak.'

In de slotfase zag Het Nieuwsblad ook nog een knappe invalbeurt van... Zakaria Bakkali. 'Het voormalige toptalent mocht twintig minuten voor tijd invallen voor Dimata en maakte een verrassend sterke indruk. Bakkali lag constant op de loer om met zijn snelheid Ajax de doodsteek toe te dienen en kwam twee keer dicht bij een doelpunt. Prima invalbeurt.'