Witsel stelt iedereen gerust: 'Een duidelijk doel, die derde plaats grijpen'

Witsel stelt iedereen gerust: 'Een duidelijk doel, die derde plaats grijpen'

Gepubliceerd: vrijdag 13 juli 2018 om 23:50vr 13-07-2018 om 23:50

Axel Witsel en de Rode Duivels zullen er zaterdag vol voor gaan. Onze nationale trots wil die derde plaats halen. Dat belooft Witsel.

In Sint-Petersburg werd dinsdag de halve finale van Frankrijk verloren. In diezelfde stad neemt België het zaterdag op tegen Engeland. "Het klopt dat we liever niet wilden terugkeren naar hier", zegt Witsel.

"Maar we hebben nu een duidelijk doel. We willen die derde plaats grijpen en gaan met de nodige serieux voetballen. De nacht na de verloren halve finale was moeilijk, maar nadien konden we rekenen op de steun van onze familie. Dat deed deugd", citeert Het Nieuwsblad de middenvelder.

Witsel blikt tevreden terug op zijn WK. "Ik denk dat ik nu ook mijn hoogste niveau bij België haal. Ik wil het toernooi echt afsluiten met die derde plaats. Of ik voor de finale tussen Frankrijk en Kroatië een favoriet heb? Het wordt een speciale en moeilijke wedstrijd. Ik denk uiteindelijk dat de Fransen het zullen halen", zegt hij.

Plaats een reactie

zaterdag 14 juli 2018 om 01:32
En hopelijk gaan we uit van onze eigen sterkte en vertimmeren we het team niet zoals tegen Frankrijk.
Vind ik leuk
Obelgix +140
zaterdag 14 juli 2018 om 07:20
De invallers Carrasco en Mertens hebben tegen Frankrijk ook het verschil niet kunnen maken. Eerste half uur was Belgie goed bezig, alleen kwamen de voorzetten van Chadli niet aan. De inbreng van Dembele heeft ons niet de finale gekost, wel het vasthouden aan een onzichtbare Lukaku, die hopelijk tegen Engeland nog eens kan scoren.
Vind ik leuk
zaterdag 14 juli 2018 om 20:19
Nee, maar Fellaini heeft er ook niets van gebakken tegen Frankrijk. Kijk, je speelt maanden met een systeem met wingbacks. En in de halve finale haal je een wingback eraf (OK, Carrasco speelde niet goed) en vervan je hem door Dembele. Op zich te verantwoorden. Maar dan zit je met Fellaini in de spits en De Bruyne die te ver achteraan staat. Ik vond het te veel verschuivingen t.o.v voorgaande matchen. Onze wingbacks zijn net onze sterkte en tegen Frankrijk was dat niet het geval en centraal zat het potdicht. Hadden ze zoals vandaag gespeeld, ze hadden toch beter voetbal gespeeld.
Vind ik leuk
Obelgix +140
zaterdag 14 juli 2018 om 07:06
Bijna iedereen in Belgie denkt dat de duivels wel van Engeland gaan winnen. Als dat inderdaad ook gebeurt, dan is het WK resultaatsgewijs zeker geslaagd. Spelen ze vanmiddag een top-match en verliezen ze, dan is het WK qua amusementswaarde ook volledig geslaagd.

Had enkel 2 dingen graag anders gezien op dit WK : dat duivels vooral "thuismatchen" hadden gespeeld in Moskou (2de plaats in groep behaald) en dat ze Radja hadden meegenomen voor in de halve finale en finale te kunnen inzetten. Volgens mij was dan een finaleplaats tegen Brazilie (of Frankrijk) zeker mogelijk geweest.

Als Kroatie of Engeland via de rechterkant in de finale konden komen, dan had Belgie dat zeker ook gekund. Jammer dat de analysten en de fans liever de moeilijkste weg verkozen. De goal van Januzaj heeft dan wel historie en heroiek opgeleverd, maar niet het ultieme doel.
Vind ik leuk
zaterdag 14 juli 2018 om 20:22
Die andere tabelhelft had geen garantie gegeven op de finale. Je moest eerst nog voorbij Colombia. Die zijn sterker dan Japan hoor. En onderschat Kroatië niet. Volgens mij zijn we verloren tegen Frankrijk omdat de ploeg door elkaar geschud werd, er spelers niet hun niveau haalden en omdat Frankrijk enorm veel tijd probeerde te winnen. Het tikkeltje geluk ontbrak ook, als Hazard scoort dan gingen wijnwaarschijnlijk door. Het is net niet, maar toch fier op ons land!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws