Uitblinker Santini helpt Anderlecht aan makkelijke overwinning tegen Ajax

Uitblinker Santini helpt Anderlecht aan makkelijke overwinning tegen Ajax

13-07-2018 21:21
2

Net zoals het B-team eerder op de dag heeft RSC Anderlecht makkelijk komaf gemaakt met Ajax. In de oefenwedstrijd werd het 1-3 voor de bezoekers. Uitblinker van dienst was Ivan Santini, met twee doelpunten.

De wedstrijd begon met het meeste overwicht voor de Ajacieden, maar zonder kansen. Aan de andere kant volgden die er wel. Na twintig minuten voetballen stond het 0-1 voor RSC Anderlecht, na een doelpunt van Ivan Santini.

Ajax was wakker en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er al enkele minuten later. Hakim Ziyech bediende de Braziliaan Neres, die bedankte voor het geschenk: 1-1 en tevens ook de ruststand.

De Brusselaars kwamen het best uit de kleedkamer en kregen ook de beste kansen. Landry Dimata, die in de eerste helft ook al een paar keer miste deed dat opnieuw in de tweede helft. Op het uur scoorde hij dan toch. Via een penalty maakte Dimata er 1-2 van.

Ajax leek aangeslagen, want RSC Anderlecht kon opnieuw scoren. Enkele minuten na de goal van Dimata scoorde Santini op aangeven van Elias Cobbaut een pareltje. Zijn tweede van de wedstrijd. Het bleef uiteindelijk ook 1-3.