OFFICIEEL: Chelsea stelt clubicoon en landgenoot Sarri aan als nieuwe assistent

OFFICIEEL: Chelsea stelt clubicoon en landgenoot Sarri aan als nieuwe assistent

18-07-2018 23:32
3

Maurizio Sarri wordt definitief de nieuwe manager van Chelsea. Althans, dat meldt Sky Italia vrijdagavond. De 59-jarige Italiaan neemt landgenoot Gianfranco Zola mee als assistent.

Sarri heeft vrijdagavond al zijn handtekening gezet onder een contract bij Chelsea, nadat hij in de middag arriveerde in Londen. Het wachten is nog op de officiële bekendmaking van de Engelse topclub, die eerder al het ontslag van Antonio Conte bekendmaakte. De voormalig coach van Juventus en Italië krijgt naar verluidt een afkoopsom van tien miljoen euro mee.

Sarri, die eind mei vertrok bij Napoli, tekent naar verwachting een tweejarig contract, met de optie voor een extra seizoen. Hij gaat zo'n zes miljoen euro per jaar verdienen. Met hulp van Zola moet hij zich snel aanpassen op Stamford Bridge. De voormalig aanvaller groeide tussen 1996 en 2003 uit tot clubicoon van The Blues, waarmee hij onder meer de UEFA Cup, de Europese Supercup en twee keer de FA Cup won.

Tegen het einde van zijn loopbaan werd Zola door de fans zelfs uitgeroepen tot beste speler ooit van Chelsea. Als manager stond hij onder meer op eigen benen bij West Ham United, Watford en Birmingham City.

Update 18/7, 23.32 uur: Zoals verwacht gaat Gianfranco Zola bij Chelsea aan de slag als assistent van Maurizio Sarri. De 52-jarige Italiaan kwam als speler tot 312 wedstrijden en tachtig doelpunten voor The Blues. "Ik werk graag hard en ik weet dat dit een grote uitdaging wordt, maar het voelt goed om hier te zijn", zegt Zola op de clubsite. "Het lijkt me fantastisch om hier succesvol te zijn met Maurizio. Net als in mijn tijd als speler ga ik mijn best doen voor de club."