Martinez geeft al één basisspeler vrij voor Engeland: Hij zal zeker spelen

Martinez geeft al één basisspeler vrij voor Engeland: "Hij zal zeker spelen"

13-07-2018 18:42
2

België speelt zaterdagnamiddag de kleine finale op het WK in Rusland tegen Engeland. Roberto Martinez zal hoogstwaarschijnlijk een paar frisse jongens opstellen, maar één speler is al zeker van een basisplaats.

"Thibaut Courtois zal ook morgen spelen", vertelde Martinez volgens Het Nieuwsblad tijdens een persconferentie. "Ik wil continuïteit behouden in doel. Maar het niveau dat Courtois haalt, is ook te danken aan de prestaties van Simon Mignolet. Een doelman kan nu eenmaal geen vijf of tien minuten spelen. Thibaut is de eerste keus, maar we respecteren Simon als tweede doelman. Hij vult die rol enorm professioneel in."

In de rest van de basisopstelling mogen we wel wat wijzigingen verwachten. "We moeten iedereen fit op het veld krijgen. We willen winnen. We willen de sterkste ploeg op het veld brengen. Maar misschien komen er wel enkele wissels. Het is onze zevende wedstrijd Dan is er sprake van vermoeidheid. Dus misschien wissel ik een paar jongens", besloot de bondscoach van de Rode Duivels.