Update: Ajax komt met slecht nieuws: Bandé tot winterstop uitgeschakeld

Update: Ajax komt met slecht nieuws: Bandé tot winterstop uitgeschakeld

13-07-2018 19:35

De supporters van Ajax lijken Hassane Bandé voorlopig niet aan het werk te kunnen zien. In een oefenpot tegen Anderlecht is de zomeraankoop geblesseerd geraakt.

Dat meldt een journalist van Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. Op de foto is te zien hoe Bandé op een brancard ligt, terwijl zijn linkerbeen wordt vastgehouden. 'Brute pech voor Ajax en Bandé. De ex-spits van KV Mechelen blesseerde zich in een oefenpot tegen Anderlecht. Hij is mogelijk meer dan 2 maanden out', klinkt het.

Het is onduidelijk wat Bandé precies mankeert. Ajax en Anderlecht trappen om 19.30 uur af in het Olympisch Stadion, maar vrijdagmiddag oefenden de spelers die niet negentig minuten in actie zullen komen al tegen elkaar. Bandé staat sinds de zomer onder contract bij Ajax. De Amsterdamse club nam hem voor 8,25 miljoen euro over van KV Mechelen.

Update 19.35 uur: Ajax moet het lange tijd stellen zonder Hassane Bandé. Onderzoek in het ziekenhuis heeft flinke schade aan het linkerbeen uitgewezen, laten de Amsterdammers vrijdagavond weten op de clubsite. Bandé heeft in elk geval een gebroken kuitbeen en de binnenband van zijn enkel gescheurd. Hij wordt op korte termijn geopereerd en komt zeker voor de winterstop niet meer in actie.