Boskamp weet wie Gouden Bal moet winnen: De speler van het toernooi

Boskamp weet wie Gouden Bal moet winnen: "De speler van het toernooi"

13-07-2018 15:15
19

Na de WK-finale wordt ook nog de Gouden Bal uitgereikt, de prijs voor de beste speler van dit WK. Volgens Johan Boskamp moet die prijs naar Eden Hazard gaan.

Hazard speelt natuurlijk niet in de finale, maar toch verdient hij de prijs volgens Boskamp. "Eden heeft met zijn acties laten zien waartoe hij in staat is. Hij kon elke verdediging uit verband spelen, buiten die van Frankrijk. Die hebben dat heel slim aangepakt. Telkens als Eden er eentje voorbij was, stond er een nieuwe klaar. Toch, als ik het voor het zeggen had, werd het Eden. Vier jaar geleden kreeg Messi die trofee. Dat sloeg toen nergens op. Die was er zelf mee aan het lachen", herinnert hij zich in Het Belang Van Limburg.

Zijn concurrentie speelt bij Frankrijk. "De andere kandidaat is Kylian Mbappé. Scoort hij in de finale, dan wint hij het. Hij heeft scorend vermogen, snelheid en zijn leeftijd - hij is negentien - speelt in zijn voordeel. Hij lacht altijd en beschikt over een goed hart. Al zijn WK-opbrengsten gaan naar het goede doel. Dan weet je dat het een goed ventje is en dat spreekt de mensen aan. Van hem gaan we nog jaren genieten."