Strupar zit met dubbel gevoel: Dan hadden Rode Duivels het afgemaakt

Strupar zit met dubbel gevoel: "Dan hadden Rode Duivels het afgemaakt"

13-07-2018 14:45

Voor Branko Strupar is het al een bijzondere week geweest. Dinsdag treurde hij om België, woensdag mocht hij vieren voor Kroatië. Bij Het Belang Van Limburg geeft hij aan dat hij wel degelijk nog voor beide teams supportert.

Strupar is van origine een Kroaat, maar liet zich naturaliseren tot Belg. De ster van KRC Genk speelde uiteindelijk zeventien interlands. "Spijtig dat België het dinsdag tegen Frankrijk niet gered heeft. Jammer, ik had gehoopt op een finale België-Kroatië. Ik supporter voor beide ploegen."

Het lag volgens Strupar allemaal aan de details. "België was ongelooflijk sterk. Vooral in de eerste helft waren de Duivels veel beter. Toen hadden ze eigenlijk moeten scoren. Helaas was Lloris in topvorm. Als de Belgen daar eerst hadden gescoord, hadden ze het afgemaakt. Maar dat is voetbal. Details zijn in zulke wedstrijden beslissend. Je verliest twee seconden de concentratie bij een hoekschop en Umtiti kopt de 1-0 binnen. Een beslissend moment. Zo jammer."

Zondag is het in ieder geval feest ten huize Strupar. "Een man of twintig komt samen en de barbecue gaat aan. Meer moet dat niet zijn. Of we daarna gaan feesten? Tja, Frankrijk is in ieder geval favoriet zondag. Maar favorieten winnen niet altijd (lacht). Je moet ook een tikkeltje geluk hebben."