Bankstatuut dreigt voor Coosemans: Ken jij het verhaal van die boer?

Bankstatuut dreigt voor Coosemans: "Ken jij het verhaal van die boer?"

13-07-2018 14:30
4

Colin Coosemans moet dit seizoen de nummer één worden bij AA Gent, maar er is wel een probleem. Lovre Kalinic is nog niet weg en kreeg zelfs de vraag om te blijven. Belandt Coosemans op de bank?

In Het Laatste Nieuws maakt Coosemans dat hij die keuze zou aanvaarden. "Als Gent met Lovre in doel en mij op de bank kampioen wordt, is de titel wat telt", bekijkt hij het nuchter.

Coosemans bekijkt het nu dag per dag. "Ken je het verhaal van die boer? De ene dag gaat zijn paard lopen, zijn buur zegt: 'Jammer hé'. De volgende dag komt dat paard terug, samen met een ander paard. Zegt die buur: 'Amai, wat een chance'. Nog een dag later valt de zoon van die boer van dat paard en breekt zijn schouder. De buurman zegt: 'Jammer hé'. Op dag vier worden alle jonge mannen opgeroepen om te gaan vechten in de oorlog. 'Amai, wat een chance dat uw zoon niet mee kan', zegt de buurman."

"Ik leef zoals die boer: in de toekomst kijken heeft geen zin, want uw plannen kunnen morgen weer helemaal in de war gestuurd worden. Je maakt keuzes, daar moet je achter blijven staan. Het enige waar je controle over hebt, is je dagelijks werk."