Mulder heeft duidelijke favoriet voor België - Engeland: Abominabel

Mulder heeft duidelijke favoriet voor België - Engeland: "Abominabel"

13-07-2018 14:01
4

Jan Mulder vindt dat Engeland schromelijk wordt overschat. Zaterdag staat de ploeg van bondscoach Gareth Southgate in de troostfinale van het WK tegenover België.

"De analisten hebben geen realiteitszin. Nu krijg ik zin om te winnen", zegt Mulder bij Villa Sporza. "De Engelsen hebben een blinde bewondering voor het matige team. En dan heb ik het over de kenners bij de BBC, ITV en Sky."

De oud-international heeft zich ook gestoord aan Engelse supporters. "Ze horen dat en denken dat ze een wereldploeg hebben. Niet waar. In de kwartfinales tegen Zweden vond ik Engeland abonimabel. Die wedstrijd hebben ze toevallig gewonnen (2-0, red.). Toch hoor ik geen enkele vorm van lichte kritiek. Je mag toch een beetje de realiteit in het oog houden. Dat doen ze niet over het Kanaal."

Chelsea
Mulder heeft ook geen goed woord over voor Antonio Conte. De Italiaan werd vrijdag officieel op straat gezet door Chelsea. "Een hele pijnlijke zaak", vindt Mulder. "Vooral omdat hij nog 62 dagen heeft moeten wachten. Hij heeft nog drie weken de trainingen geleid. Alleen maar om die afkoopsom te krijgen. Tien miljoen! Verschrikkelijk. Als je een klein beetje eergevoel hebt, stap je toch zelf op?"