Coosemans drukt Club Brugge-gerucht de kop in: Ik heb dat niet gedaan

Coosemans drukt Club Brugge-gerucht de kop in: "Ik heb dat niet gedaan"

13-07-2018 07:32
17

Colin Coosemans moet dit seizoen de nieuwe keeper worden van AA Gent, tenzij Lovre Kalinic natuurlijk blijft. De transfer is controversieel, want Coosemans is ex-speler van rivaal Club Brugge. Over hem doen dan ook enkele bijzondere verhalen.

Zo zou hij na zijn eerste uitmatch op AA Gent een vlag van Club Brugge op de middenstip hebben geplant. Onzin, zo vertelt Coosemans. "Dat is de grootste onwaarheid die er bestaat. Tenzij ik Alzheimer heb, heb ik nooit een vlag op de middenstip van het Ottenstadion geplant. Daar durf ik mijn hand voor in het vuur steken", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Het echte verhaal is veel onschuldiger. "Bij mijn debuut voor Club Brugge speelden we in het Jan Breydelstadion tegen AA Gent. Toen heb ik een Brugse vlag vanuit de supportersvakken toegeworpen gekregen, toen heb ik daarmee gezwaaid. Maar je moet dat zien in zijn context. Ik was achttien jaar en zo blij als een kind dat ik mocht spelen in Eerste Klasse."

Coosemans ziet daar geen grote problemen in. "Dat was ook niet tegen Gent gericht, ik denk dat ik daar ook niemand van AA Gent mee beledigd heb. Maar op sociale media kunnen mensen vandaag de dag dingen creëren, dat zijn broeihaarden van polemieken."