Opvallend: 'Het bestuur van Club Brugge wilde Perisic eerst niet'

Opvallend: 'Het bestuur van Club Brugge wilde Perisic eerst niet'

12-07-2018 18:35
1

Ivan Perisic was woensdag de grote uitblinker bij Kroatië en mag zich opmaken voor de WK-finale. Nog niet zo lang geleden blonk hij ook uit bij Club Brugge. Al had het niet veel gescheeld of hij deed dat bij een andere ploeg.

In 2009 trok Club Brugge de Kroaat aan van Sochaux/Roeselare. Luc Devroe, toen de sportief manager van Blauw-Zwart, moest serieus doorzetten om de middenvelder aan te trekken.

"Na het afscheid van Jacky Matthijsen bij Club Brugge kwam Adrie Koster. Toen ik hem naar zijn wensen vroeg, wilde hij een centrale verdediger, waarop ik Ryan Donk heb aangetrokken", zegt hij aan Sporza.

Perisic
"Ik heb hem op dat moment ook aangesproken over Ivan Perisic, die bij Roeselare zat. Die zei me dat Perisic dan wel gepresteerd had bij Roeselare, maar dat hij vooral een centrale verdediger wilde. Ook het bestuur stond nogal afwijzend tegenover zijn komst."

"In augustus had Perisic nog altijd geen onderdak gevonden, en ik hoorde dat hij dicht bij een overeenkomst met KV Kortrijk en Zulte Waregem stond. Dus ben ik nog maar eens naar het bestuur getrokken. Die zeiden me: 'Ben je daar nu alweer met die Perisic? Weet je wat: neem hem dan maar.' En zo is Ivan bij ons terechtgekomen."