Boskamp veegt de vloer aan met Rode Duivel: Kinderachtig en belachelijk

Boskamp veegt de vloer aan met Rode Duivel: "Kinderachtig en belachelijk"

12-07-2018 13:00
15

Thibaut Courtois was dinsdag ontstemd na de uitschakelingen tegen de Fransen. Hij verweet de tegenstander dat ze niet wilden voetballen. Volgens Johan Boskamp is Courtois de laatste die dat moet zeggen.

In Het Belang Van Limburg zet hij Courtois op zijn plaats. "lk snap dat de teleurstelling heerst en dat het frustrerend is, maar om daar nadien over te klagen is kinderachtig en je maakt je er zelfs een beetje belachelijk mee. Thibaut Courtois was emotioneel na de match en het is dan nooit slim om zulke dingen te zeggen. Hij verweet de Fransen de bus te parkeren, maar bij Chelsea doen ze al twee jaar niks anders."

Courtois is niet de enige die zich hieraan bezondigde. "Ik vond het gejank van sommige spelers na de partij jammer. Ze zeiden dat Frankrijk antivoetbal speelde, maar dat sloeg nergens op. Dan kan je net zo goed de kwartfinale tegen Brazilië erbij halen. Toen zijn de Belgen na rust nog amper over de middenlijn geraakt. De Fransen hebben tegen België slechts zes overtredingen gemaakt, las ik. En die twee centrale verdedigen zelfs geen enkel. Het is dus zeker geen vuile ploeg."

Met de verdedigende tactiek had hij geen problemen. "Iedereen bepaalt zelf hoe hij wil spelen. En je weet dat je België het best bekampt door ze zelf het spel te laten maken en terug te zakken. Het is niet mooi om naar te kijken, maar als België daar problemen mee heeft, is het gewoon logisch."