Modric hekelt Engelsen na halve finale: 'Dat is een enorme fout van ze geweest'

Modric hekelt Engelsen na halve finale: 'Dat is een enorme fout van ze geweest'

Gepubliceerd: donderdag 12 juli 2018 om 10:05do 12-07-2018 om 10:05

Luka Modric heeft na het bereiken van de WK-finale met Kroatië hard uitgehaald naar Engelse media. Volgens de middenvelder was er te weinig respect voor de Kroaten. Hij stelt dat het overdreven zelfvertrouwen van de Britten een extra motivatie was.

"We hebben veel mensen het tegendeel bewezen, want er werd heel veel gepraat...", liet Modric na de 2-1 zege weten aan ITV. "Vooral door Engelse journalisten, door analisten op televisie. Ik denk dat vrijwel iedereen in Engeland ons heeft onderschat, ze dachten dat wij vermoeid zouden zijn. Nou, dat is een enorme fout van ze geweest."

De Engelse kranten schreven de afgelopen dagen onder meer dat Kroatië wel eens vermoeid zou kunnen zijn, omdat de ploeg van bondscoach Zlatko Dalic tegen Denemarken en Rusland al een verlenging en strafschoppen nodig had. "We hebben al hun uitspraken gelezen en tegen elkaar gezegd: We zullen eens laten zien wie er moe is. Ze zouden daar wat bescheidener moeten zijn en wat meer respect moeten tonen richting hun tegenstanders."

Van vermoeidheid bleek geen sprake. "Dat hebben we nog maar een keer laten zien", stelt Modric. "We waren dominant, zowel mentaal als fysiek: in alle opzichten. We hadden het al in de reguliere speeltijd moeten afmaken. Dit is een droom die uitkomt, het grootste succes in de Kroatische sporthistorie. Hier mogen we héél trots op zijn."

Plaats een reactie

donderdag 12 juli 2018 om 10:06
Modric je bent een held ouwe geef Frankrijk nu maar een koekje van eigen deeg 😂
[Reactie gewijzigd op donderdag 12 juli 2018 om 10:06]
Vind ik leuk
donderdag 12 juli 2018 om 10:12
Ik vrees niet in Kroatië waar hem misschien een gevangenisstraf van 5 jaar boven het hoofd hangt . Als ze wereldkampioen worden krijgt hij misschien clementie ?
Vind ik leuk
donderdag 12 juli 2018 om 10:14
Had ik ook al gehoord een affaire rond een makelaar zekers? Maar eerlijk Frankrijk verdient karma en ik hun het hen zo zijn van die drie de enige deftige vind je ook niet?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws