OFFICIEEL: Liverpool heeft WK-ganger in huis gehaald

OFFICIEEL: Liverpool heeft WK-ganger in huis gehaald

13-07-2018 22:02
5

Liverpool lijkt snel een nieuwe doelman te kunnen verwelkomen. La Gazzetta dello Sport pakt donderdag uit met het nieuws dat The Reds een akkoord naderen met AS Roma over Alisson.

De verliezend Champions League-finalist heeft een bod uitgebracht op de Braziliaan van zestig miljoen euro plus vijf miljoen euro aan bonussen. Daarmee voldoet Liverpool nagenoeg aan de vraagprijs van technisch directeur Monchi van Roma, die aanvankelijk inzette op zeventig miljoen, maar nooit uitsloot voor een iets lager bedrag ook overstag te gaan.

De komst van de 25-jarige Braziliaanse international moet Liverpool van een keepersprobleem verlossen. Loris Karius lijkt alle vertrouwen kwijt na zijn blunders in de Champions League-finale tegen Real Madrid. Liverpool heeft daarnaast nog de beschikking over Simon Mignolet, maar die zou wel eens kunnen vertrekken bij de komst van Allison. Mogelijk trekt onze landgenoot naar Turkije.

Shaqiri en Fekir
Alisson moet niet de enige topaankoop worden van manager Jürgen Klopp deze zomer. Volgens The Telegraph is Liverpool in onderhandeling met Xherdan Shaqiri. De Zwitser speelde een sterk WK en zou een transferclausule van zo'n vijftien miljoen euro hebben bij Stoke City. The Daily Mirror meldt donderdagochtend dat ook Nabil Fekir de overstap moet maken naar Anfield.

Ziyech
De Fransman zou bij Olympique Lyon dan opgevolgd moeten worden door Hakim Ziyech. De smaakmaker van Ajax was eerder nadrukkelijk in beeld bij AS Roma, maar daar zagen ze hem niet meteen als prioriteit meer. Of de Romeinen terugkomen voor Ziyech als Alisson is verkocht, is niet duidelijk.

Update 13/7, 10.25 uur: Liverpool heeft Shaqiri bijna binnen. De Zwitsers international heeft zijn vakantie afgebroken en ondergaat momenteel de medische keuring, meldt The Liverpool Echo. Shaqiri komt voor ruim vijftien miljoen euro over van Stoke City.

Update 13/7 22.02 uur: Liverpool heeft de komst van Shaqiri bevestigd. De Zwitserse linkspoot heeft een meerjarig contract getekend bij The Reds. "Als speler wil je altijd op het hoogste niveau voetballen. Een paar jaar geleden wilde ik ook al komen, maar dat ging toen niet door. Ik ben blij dat ik nu onderdeel ben van de familie."