Columnist kraakt Fransen af: ''Hopelijk staan ze zondag alsnog met lege handen''

Columnist kraakt Fransen af: ''Hopelijk staan ze zondag alsnog met lege handen''

Gepubliceerd: donderdag 12 juli 2018 om 08:00do 12-07-2018 om 08:00

Willem van Hanegem is duidelijk: van hem mag Kroatië zondag het WK winnen. De Nederlandse legende heeft weinig op met het defensieve spel van tegenstander Frankrijk.

''Ik hoop dat Frankrijk zondag in Moskou alsnog met lege handen staat, na de finale van dit WK. Als je zo veel topspelers tot je beschikking hebt, zelfs nog grote spelers als Benzema en Lacazette thuis kunt laten, dan zou je het voetballen een goede dienst moeten bewijzen'', schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

''Maar de spelopvatting van de Franse bondscoach Didier Deschamps is beschamend, het spel van zijn ploeg is destructief, terwijl hij alles in huis heeft om ons liefhebbers te vermaken'', aldus Van Hanegem. ''En dat kan heus gepaard gaan met resultaten, waarom niet? Het gevaar is nu ook nog eens dat al die uitvinders dat defensieve Frankrijk willen kopiëren, want in de voetballerij lopen we het liefst in polonaise achter de winnaars aan.''

Van Hanegem had in eerste instantie nog wel sympathie voor Les Bleus, omdat Kylian Mbappé indruk maakte. ''Maar tegen Uruguay en België zag ik dat hij nare trekjes begint te krijgen. Zijn tegenstanders willen hem raken en dat snap ik wel. Hij moet gewoon normaal doen, zoals ik ook die Lucas Hernández voortdurend op de grond zie liggen, zonder enige aanleiding.''

Plaats een reactie

donderdag 12 juli 2018 om 08:14
Slaagt de nagel op de kop
Vind ik leuk
JanB +6633
donderdag 12 juli 2018 om 09:04
De Kromme uit Breskens heeft gelijk voor de volle 100%
Vind ik leuk
donderdag 12 juli 2018 om 09:24
Van Haneghem zegt wat veel Belgen denken en hopen : Kroatië wereldkampioen....Wat een laffe trainer , die Deschamps, zeg !
Vind ik leuk
Obelgix +140
donderdag 12 juli 2018 om 11:04
Jammer dat de duivels de fransen niet hebben kunnen afstraffen. Een ploeg als argentinie kon wel 3 keer scoren tegen diezelfde fransen, maar belgie niet. Ze hadden beter als vlaamse leeuwen in het geel gespeeld dinsdag tegen die snode fransozen, met een kwaad kijkende BDW op de tribune ipv dat trillend rood mathilde'ke.
Vind ik leuk
Julien +1242
donderdag 12 juli 2018 om 13:06
Viva Hrvatska !!!
Vind ik leuk
donderdag 12 juli 2018 om 15:10
Denk gewoon hélemaal niet mooi de Fransen en dan nog veel hulp van vriend Andres Cunho ...Kroatië mag WK worden !!!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws