Dembélé krijgt er nog eens flink van langs: ''Beheerst de essentie niet''

Dembélé krijgt er nog eens flink van langs: ''Beheerst de essentie niet''

12-07-2018 07:34
10

Analist en commentator Eddy Snelders liet in maart al weten de hype rond Mousa Dembélé niet te begrijpen. Na zijn zwakke prestatie tegen Frankrijk legt Snelders nog eens uit waarom hij zei dat Dembélé ons geen wereldkampioen zou maken.

''Niet omdat Dembélé geen goeie voetballer is, hé. Alleen krijgen sommige spelers zoveel superlatieven, terwijl er dingen door de vingers worden gezien. Dembéléis prachtig als voetballer, maar hij beheerst niet de essentie van voetbal op zijn positie. Geen rendement, te lateraal spel, amper dreiging. Een middenvelder om de controle te houden, maar niet meer'', klinkt het kritisch in Het Belang van Limburg.

Snelders zag dat het dinsdag te snel ging voor Dembélé. ''Martinez had erop gespeculeerd dat de rechtsback Pavard niet zou komen, want Hazard stond daar tegenover. Toen dat wel gebeurde, kwam Dembéléin de problemen. Dat was niet voorzien, en een flankspeler is hij niet.''

Uiteindelijk had de middenvelder van Tottenham Hotspur ook gewoon een slechte dag. ''Zo zwak heb ik hem nog nooit zien spelen. En omdat wat hij best kan - een bal vasthouden - niet lukte, vielen zijn gebreken des te harder op'', besluit Snelders.