OFFICIEEL: Opvallend transfernieuws uit Portugal: Nani tekent voor derde keer

OFFICIEEL: Opvallend transfernieuws uit Portugal: Nani tekent voor derde keer

11-07-2018 22:17
1

Luís Carlos Almeida da Cunha, beter bekend als Nani, keert terug bij Sporting Portugal. De aanvaller komt van Valencia en tekent een meerjarig contract.

Dat heeft Sporting woensdagavond bekendgemaakt via de officiële kanalen. Nani begint aan zijn derde periode bij de topclub uit Lissabon. Hij doorliep de jeugdopleiding, vertrok in 2007 na zijn doorbraak in de hoofdmacht naar Manchester United en keerde acht jaar later op huurbasis terug zijn jeugdliefde. Nani speelde vervolgens bij Fenerbahçe, Valencia en SS Lazio. Deze zomer keert hij voor de tweede keer terug bij Sporting.

Nani sluit deze week aan bij het trainingskamp van Sporting Portugal in Zwitserland. Hij treft daar Luc Castaignos, maar niet Bas Dost. De gestopte Oranje-international wil weg en is daarom absent in de Zwitserse Alpen. Voor Sporting is de komst van Nani opnieuw goed nieuws, want dinsdag verlengde sterspeler Bruno Fernandes zéér onverwacht zijn contract. Na de geruchtmakende aanval van hooligans op de Sporting-spelers wilde hij nog weg.