Het lag niet aan de tactiek van Martinez: Dat was dinsdagavond ook het geval

Het lag niet aan de tactiek van Martinez: "Dat was dinsdagavond ook het geval"

11-07-2018 17:15
6

De WK-droom van de Rode Duivels is dinsdagavond uiteengespat tegen Frankrijk. België ging met 1-0 onderuit en moet zaterdag aan de bak in de kleine finale. Er werden al veel vragen gesteld over de tactiek van Roberto Martinez, maar volgens Peter Vandenbempt is dat onterecht.

"Ik zou niet durven zeggen dat de aanpak van Martinez niet de juiste was", verklaarde de analist op de website van Sporza. "Hij kreeg terecht veel lof over zijn aanpak en de manier waarop hij Brazilië verraste, maar hij heeft zelf ook gezegd: "Je kan natuurlijk wel een tactiek uitstippelen, maar het is altijd de uitvoering die bepaalt of een tactiek slaagt of niet."

"Dat was dinsdagavond ook het geval. Anderzijds heeft het ook te maken met de kracht van de tegenstander. Frankrijk heeft het niet aantrekkelijk gedaan, maar het heeft België belet om te voetballen en de ruimtes afgesloten. Dat heeft ertoe bijgedragen dat België nooit, op een korte periode in de eerste helft na, in zijn spel is gekomen. Dan is het niet rechtvaardig om het af te schuiven op een slecht tactisch plan", besloot Vandenbempt.